Zoek

   Persoonlijk advies   024-3727292        Groot assortiment          Op voorraad is vandaag verstuurd   

De microvezeldoekjes wie kent ze niet? Wij vertellen over het juist gebruik

De microvezeldoekjes wie kent ze niet? Wij vertellen over het juist gebruik

De microvezeldoekjes wie kent ze niet? De microvezeldoek heeft de laatste jaren een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Wij vertellen over het ontstaan van deze doek en wat er zo interessant aan is.

 

In het begin van de jaren negentig werd tijdens “thuisparty’s” te vergelijken met Tupperware avonden het microvezeldoekje geïntroduceerd voor een bedrag van maar liefst 25 gulden. Dit wonderdoekje kon overal voor worden ingezet en reinigingsmiddelen waren overbodig en dus verleden tijd. Eind jaren negentig werd de microvezeldoek in de professionele sector opgepakt en mede door een positief rapport van TNO in 1998 tot een succes gemaakt.

 

Wat kan een microvezeldoek?

Microvezel doeken zijn ideaal bij het schoonmaken van lichte tot middelzware vervuiling. Je hebt geen tot weinig schoonmaakmiddel nodig en ze maken ook nog eens gemakkelijk en snel schoon. Bij het gebruik van microvezel is in principe alleen water voldoende. Indien er zwaardere vervuiling aanwezig is kan een geringe hoeveelheid schoonmaakmiddel naast een extra schoon resultaat ook zorgen voor een plezierige en frisse geur. Het juist gebruik van de dosering van het schoonmaakmiddel voorkomt dat er een waas achterlaten wordt na het schoonmaken. Een eventuele waas wordt vaak veroorzaakt door overblijfselen van schoonmaakmiddelen die dus teveel aanwezig waren in de doek. Doseer volgens de voorgeschreven verhouding en bereik een streep-loos resultaat met een van onze microvezeldoeken.

 

Wassen

Microvezeldoeken die op den duur vuil worden kun je gewoon wassen dit kan met de bonte was mee gewassen worden (maximaal 60° C en zonder wasverzachter). De microvezeldoekjes kunnen direct na het wassen (dan zijn ze nog klam vochtig) worden gebruikt. Bij het wassen van een microvezeldoek mag geen wasverzachter gebruikt worden. Wasverzachter vult namelijk de poriën op waardoor het absorptievermogen sterk afneemt. Dit zal ook gebeuren als er teveel reinigingsmiddel aan de doek toegevoegd word tijdens het schoonmaken.

 

Vouwen

Door u microvezeldoek in vieren te vouwen (of zelfs verder) heb je 8 of 16 schone kanten. Het is slecht om de microvezeldoek uit te wringen. Je kunt veel meer rendement halen als je de vierkante doeken dubbelvouwt en nog een keer dubbel slaat. Dan zijn er maar liefst acht kanten om mee schoon te maken Wanneer een kant vervuild is kun je weer verder gaan met een schone kant. Door de doeken niet meer te spoelen in een emmer water, blijven de bacteriën in het doek en worden zij niet verplaatst naar het water in de emmer of vervolgens via de doek verplaatst naar een ander te reinigen onderdeel.

 

 

 

Milieu

Doordat u minder schoonmaakmiddelen gebruikt is het per definitie beter voor het milieu. Wanneer u de wasmachine niet laat wassen voor een paar doeken en/of moppen, maar deze bij de bonte was mee laat wassen, bespaart u ook nog eens een hoop water. De microvezeldoek is in aanschaf duurder dan een traditionele doek, maar daartegenover bespaart u door efficiënt te werken en heeft u minder reinigingsmiddel nodig. En een microvezeldoek gaat ook een stuk langer mee. In de wasmachine gaan door de wrijving de vezels open staan, waardoor de doek het vuil los laat. De microvezeldoek is echt een toevoeging te noemen, mits deze op de juiste manier gebruikt wordt.

 

Verschillende kleuren

Als je gaat schoonmaken dan wil je niet dat er kruisbesmeting plaats vindt. Het doekje dat je gebruikt voor het schoonmaken van de sanitaire ruimte wil je natuurlijk niet gebruiken voor het afnemen van je interieur. Daarom hebben de schoonmaakfabrikanten een kleur-gedragscode afgesproken. De kleur zorgt voor duidelijke herkenning en voorkomt besmetting. De kleuren zijn niet alleen van toepassing op microvezel doeken, maar op bijna alle middelen en materialen die je gebruikt in de professionele schoonmaak.

 

 

 

 

 

Kleurcodes:

    • Rood: Sanitair
    • Blauw: Interieur
    • Groen: Vloeren
    • Geel: Keuken / Desinfectie

 

Reinigingsmiddel

Ook al werk je met microvezel, voor de sanitaire ruimten is er nog steeds een sanitairreiniger nodig. Vooral om kalk te verwijderen waarin vuil zich kan ophopen. Zaak is wel de sanitairreiniger bijvoorbeeld in de toiletpot aan te brengen en niet op de microvezeldoek of in je water. De sanitair reiniger is als zuur reinigingsmiddel namelijk ontkalkend.  Een interieurreiniger is vaak licht ontvettend, bedoeld om menselijke huidvetten te verwijderen. 

 

 

Marketing & Communicatie